سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استاندار چهارمحال و بختياري گفت: احياي دشتهاي ممنوعه استان در دستور کار قرار دارد و احياي دشت شهرکرد به عنوان نخستين برنامه در حال اجراست.
علي حيدري روز پنجشنبه 12 اسفند 1400 در نشست سازگاري با کمآبي اين استان افزود: احياي دشت شهرکرد شروع شده و مراحل پاياني آن در حال انجام است و درصدد هستيم تا آبهاي سطحي ناشي از بارشها را در اين دشت نفوذ دهيم.
وي تصريح کرد: احياي همه دشتها در دستور کار قرار دارد و بر اساس نتيجه و بازخورد در دشت شهرکرد اين اقدامات براي ساير دشتها نيز به کار گرفته ميشود.
دکترحيدري تصريح کرد: راهکارهاي بسياري در راستاي سازگاري با کمآبي در استان در دستور کار قرار دارد که با توجه به کاهش بارشها و تداوم خشکساليها از اهميت بسزايي برخوردار است.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استاندار چهارمحال و بختياري ادامه داد: قطرهاي کردن آبياري مزارع و باغات و ممنوعيت کشتهاي آببر از جمله کشت برنج و مصرف بهينه آب در سه بخش شرب، صنعت و کشاورزي از موضوعاتي است که به جد در استان به کار گرفته شده است.
وي در خصوص تفاهمنامه همکاري کميته مشترک اصناف کشاورزي و دستگاههاي اجرايي حوضه آبريز زايندهرود نيز خاطر نشان کرد: نظرات و پيشنهادات استان جمعبندي و در جلسه مربوطه در تهران انعکاس داده ميشود.
همچنين در ادامه افزود: بنا بر اهداف اين تفاهمنامه مقرر شد تا زمينهاي را براي مشارکت فعال کميته مشترک اصناف کشاورزي با دستگاههاي اجرايي حوضه آبريز زايندهرود در خصوص فعاليتهاي نظارت و پايش بر برداشت آب در حوضه زايندهرود فراهم شود.
چهارمحال و بختياري داراي ۱۰ دشت اصلي است که از اين تعداد چهار دشت شهرکرد، بروجن- فرادنبه، سفيددشت و خانميرزا ممنوعه بحراني و دشتهاي شلمزار، کيار، گندمان- بلداجي، جونقان- فارسان، مالخليفه و لردگان ممنوعه شده است.
افت سطح ايستابي و کسري مخزن علت اصلي ممنوعه اعلام کردن دشتها است و چنانچه دشت ممنوعه با پديده فرونشست روبرو شود آن دشت ممنوعه بحراني اعلام شده و برداشت آب در آن با محدوديت روبرو ميشود.